About us

Hvem er vi?

You Brands er en af Nordens ledende B2B virksomheder indenfor produktion og distribution af arbejdstøj, profilerings- og gaveartikler.

Vores varemærke YOU er en af Nordens mest solgte varemærker indenfor profilbeklædning.

Med lang erfaring og ekspertise i branchen tilbyder vi et omfattende udvalg af kvalitetsprodukter til de fleste brancher og virksomheder.

Vores fokus er at medvirke til at skabe en professionel identitet til en virksomhed eller en event gennem tilpassede tekstiler og profileringsvarer.

Vores dedikation til høj service samt en høj leveringsgrad gør os til det foretrukne valg for en virksomhed som ønsker en pålidelig distribution af disse produkter i Norden.

En totalleverandør med mangfoldighed og lidenskab

Historien går tilbage til 1989, den gang meget produktion foregik i Portugal. Her blev der blandt andet produceret sko, keramik og tæpper. Den virkelige introduktion til tekstiler og kerneproduktet «T-shirts» opstod som en tilfældighed. Et tip om produktion af T-shirts fra Asien blev starten på det enorme sortiment YOU Brands har i dag.

Nysgerrighed og tilfældighed

Sideløbende med kompetance har nysgerrighed, mod og tilfældigheder bidraget til et solidt fundament for god vækst. Søgen efter noget nyt resulterede i en endnu større produktgruppe og tillod samtidig ekspandering af sortimentet.

Marked og efterspørsel

De fleste som kender vores branche ved at den primært er delt ind i 2 hovedgrupper: Arbejdstøj og profil/reklame/events. Krav og efterspørgsel fra begge brancher bidrager til at vi tilpasser vores kollektioner og produkter. I tillæg til vores egne produktioner har vi agenturer som komplimenterer vores sortiment.

Tidslinje

Vores mission og værdier

Yes

For at nå vores mål anser vi det som vigtigt med åbenhed, tillid og fleksibilitet for at kunne være den bedste samarbejdspartner. Dette indebærer også kompetanceudvikling og kvalitetssikring i alle led, det være sig dygtige medarbejdere og brug af effektive digitale løsninger, både internt og eksternt.

Original

Branchens originale

Vi skal tilbage til 1989 hvor det hele startede med Classic T-shirt. Branchens originale Classic T-shirt blev et fundament som har skabt solid vækst og ekspansion i vores kollektioner og dagens markedsposition.

Unite

Vi lykkes bedst i fællesskab

Stærke relationer og tæt samarbejde er en succesfaktor hos os. Vi er fuldstændig afhængige af et godt samarbejde internt for at være en velfungerende leverandør. På lige linje lever vi af vores relationer til alle vores forhandlere, fabrikker, agenturerer og logistikpartnere.

Kontor og showroom

Hovedkontor

Vores hovedkontor, hovedlager og showroom ligger i Skien i Norge.

Showroom Skien
Bølevegen 208
3713 Skien
Norway

Showroom Oslo

Sjølyst plass 3
0278 Oslo
5. Etg.

Datterselskab

Vores danske datterselskab har kontor, lager og showroom i Holbæk, ca. 1 times kørsel fra København.

Showroom Danmark

Camus A/S
Østerled 28 A
Holbæk 4300
Danmark

Samfundsansvar

Vi tager ansvar

YOU Brands er en betydelig aktør på det danske marked og vi tager vores samfundsansvar alvorligt. Vi stiller strenge krav til bæredygtig produktion og drift igennem hele værdikæden.

Åbenhedsloven

”Åbenhedsloven” er en Norsk lov som tilskynder virksomheder til respekt for basale menneskerettigheder og ordentlige arbejdsforhold relateret til produktion af produkter.

Loven sikrer åbenhed omkring leverandørforhold og pålægger virksomhederne en pligt til at udføre due diligence-undersøgelser, foretage risikovurderinger og ikke mindst fremlægge information herom offentligt. Åbenhedsloven er grundlæggende baseret på FN’s Guiding Principles on Business and Human Rights og OECD’s Guidelines for Mulitnational Enterprises.

You Brands Handelskompaniet AS er omfattet af den norske Åbenhedslovn og er derfor forpligtet til at følge principperne om åbenhed og indsigt. Vi værdsætter troværdighed og tillid, og vi ønsker at sikre at vores kunder og samarbejdspartnere har adgang til vigtig information. I henhold til Åbenhedsloven har offentligheden ret til at få indsigt i visse dokumenter og information som gælder hele vores virksomhed.

Vi ejer ingen fabrikker, men lejer produktion på ca. 25 fabrikker i Asien. Der er mange mennesker som er indblandet i produktion af vores produkter og det er vores ansvar at sørge for sikre og trygge arbejdsforhold for alle involverede. Derfor har vi gennem mange år været medlem af amfori BSCI, en international organisation som skal sikre arbejdsmiljø og rettigheder i en global leverandørkæde. Amfori BSCI gennemfører jævnlige audits som kortlægger blandet andet menneskerettigheds- og arbejdsforhold og afdækker eventuelle brud. På denne måde kan vi sikre anstændige forhold gennem hele værdikæden og eventuelt standse en produktion, hvis det skulle vise sig nødvendigt.

Åbenhedsloven er et vigtigt værktøj til at fremme ordentlighed og demokrati i samfundet. Den bidrager til at skabe tillid mellem forbrugere, aktører og offentlige myndigheder. Vi opfordrer alle interesserede til at benytte sig af indsigtsretten som Åbenhedsloven giver og vi vil gøre vores bedste for at sikre at alle krav behandles i henhold til lovgivningen.

Tag gerne kontakt hvis du har spørgsmål eller ønsker at sende en indsigtsbegæring i henhold til Åbenhedsloven.

Vi er her for at hjælpe dig!

Et bæredygtigt samarbejde

Vi har bærekraft på agendaen og et aktivt fokus på hvilke af disse mål vi direkte og indirekte kan påvirke, effektivisere og gennemføre. Både lokalt, national og internationalt.

Tag med på rejsen mod en grønnere branche og vores daglige indsats for at nå vores mål.

Læs mere her om vores arbejde indenforbæredygtighed

UN Global Compact

I 2010 blev vi medlem af UN Global Compact (FN), verdens største initiativ for erhvervslivets samfundsansvar. Gennem vores medlemsskab i UN Global Compact sikrer vi overholdelse af de 10 grundprincipper indenfor menneskerettigheder, arbejdsmiljø og antikorruption.

Vi forpligter os til at indlevere en årlig COP (Communication on Progress), som er et officielt dokument hvor vi beskriver vores målsætninger.

Business Social Compliance Initiative | Amfori

I 2014 blev vi medlem af BSCI (Business Social Compliance Initiative). BSCI er en international organisation som sikrer arbejdsmiljø og rettigheder i en global leverandørkæde. BSCI kan betragtes som en fælles arbejdsstandard. Med vores BSCI medlemsskab ønsker vi at fremme YOU Brands sociale ansvar gennem et intensivt samarbejde med vores leverandører. BSCI sørger for en fælles ”Code of Conduct”.

Vores ”Code of Conduct” beskriver hvilke krav og forventninger vi stiller til vores producenter, samarbejdspartnere, internt og eksternt. Sammen arbejder vi mod et fælles mål om at udvikle arbejdsforholdene, beskytte humane rettigheder og at reducere forurening af miljøet.

Oeko-tex Standard 100

OEKO-TEX standard 100 er et internationalt certificeringssystem for textiler. OEKO-TEX stiller krav til kemikalieindhold, indhold af tungmetaller og sundhedsfarlige stoffer i textilproduktionen. Alle metervarer som bliver benyttet i vores textilproduktion skal være godkendt ifølge OEKOTEX standard 100 og vi benytter derfor kun AZO-fri farver. Vi tager jævnligt stikprøver, som sendes til SGS til testning af ulovligt indhold.

Grønt punkt Norge

Vi ønsker at vores emballage skal få nyt liv og tager via ”Grønt Punkt Norge” ansvar for vores emballage. ”Grøn Punkt Norge” er Norges retursystem for emballage – en organisation som hjælper norske virksomheder med at genvinde emballage. Organisationen er nonprofit og det miljøgebyr hvert medlem betaler, indgår i sin helhed til at sørge for at emballage bliver genvundet i henhold til myndighedernes gældende krav. Vi er stolte af at bidrage til dette bæredygtige kredsløb.

FN’s Verdensmål

FNs verdensmål udgør 17 konkrete mål som forpligter alle FN’s 193 medlemslande til helt at afskaffe fattigdom, bekæmpe uligheder, stoppe klimaændringer mm.

You Brands har verdensmålene på agendaen. Vi har fokus på hvilke af disse verdensmål vi kan påvirke direkte og indirekte, effektivisere og gennemføre. Både lokalt og internationalt.

Genanvendte materiale og økologi

Flere af vores kollektioner er produceret i økologisk bomuld og genanvendt polyester. Alle led i produktionerne certificeres og verificeres fra råvare til færdigt produkt.

Økologisk bomuld

Bomulden er dyrket uden brug af pesticider, syntetisk gødning og genetisk modificerede frø. Bomulden er produceret med miljøvenlige farvestoffer, blege- og rengøringsmidler, når den bliver til tekstil. Økologisk bomuld er skånsomt mod huden.

Recycled polyester

Genanvendt polyester fremstilles ved nedbrydning af brugt plastik (normalt flasker) i små, tynde ”plastikpiller” som forarbejdes og til sidst bliver omdannet til garn. Dette er et eksempel på ”cirkulær økonomi”: at designe noget ved brug af genanvendeligt materiale.

Kvalitet og produktion

YOU Brands principper er baseret på de højeste standarder for kvalitet og nøjagtighed. Kvalitet er selve rygraden i alt, hvad vi laver og det definerer vores tilgang til arbejdstøj, profileringsartikler og gaver.

Vi går aldrig på kompromis med vores kunders forventninger og produktsortimentet er nøje gennemtænkt for at imødekomme de mest krævende behov. Vores produkter er grundigt testet for at sikre holdbarhed og funktionalitet. Vores dedikerede team af design-, produktudviklings-, salgs- og marketingseksperter arbejder hårdt på at levere skræddersyede løsninger, der afspejler You Brands’ forpligtigelse til holdbarhed og kvalitet.

Vi er stolte af at være kendt for at opfylde og overgå de højeste standarder, og det er vores løfte til alle vores kunder.

Effektiv logistik er afgørende for enhver organisation, der ønsker at optimere ressourceforbruget, reducere omkostningerne og levere produkter eller tjenester til tiden. Dette indebærer særdeles god planlægning, implementering og styring af en række aktiviteter, herunder transport, lagerstyring, forsyningskæde optimering og informationsflow.

Effektiv logistik er også en af You Brands’ nøglefaktorer. Vores mål er at kunne levere 97% af indkommende ordrer hurtigt. Enten fra dansk lager på dagen eller fra norsk toldlager på ca. 3 dage. Det betyder at vi til enhver tid skal have mellem 3-4 millioner artikler på lager.

YB Design/Special produktion

Design din egen kollektion

Vi hjælper dig på rejsen!

Designmuligheder

  • Valgfri pantonefarve på eksisterende produkt
  • Kontrastfarve på rib, zipper puller, stropper, fòr ect.
  • Logo på necktape, neck label, knapper, zipper puller, hang tag, indpakning etc.
  • Udvikling af nyt produkt

Teknikker

High density print
Brodering
Præget logo
3D Brodering
Frottèbroderi
Rubber patch
Lasergravert
3D rubber
Sublimation
Silketryk/transfer
Vævet logo
Stanset
Indvævet logo
Skindmærke
Tampotryk
Gravering